Рапърката Диона пред “Труд”: Искам да бъда като Ники Минаж

18-1- Диона, разкажи ни за престоя ти във “Вип Брадър”. Съжаляваш ли, че отпадна толкова рано от предаването?

- Не, не съжалявам. Дори напротив, радвам се. Мен ме обвиниха, че съм най-глупава и най-шумна заради това, че се изправих срещу Валентин Кулагин. Излъчени са само тези моменти, когато съм агресивна и крайно ядосана, а не нещата, които са причина за това мое отношение към него. Той цял ден ходеше след мен и ме дразнеше, а аз в края на деня е нормално да не издържам и да избухна. Не съм доволна от това, че моите съквартиранти изляха гнева си върху мен. Видяхме как всички те се държат много по-лошо с Кулагин от мен.

- Когато отпадна реши да защитиш от изгонване Ричард. Би ли го направила отново?

- Избрах Ричард, защото той беше точно като мен. Съквартирантите го изкарват най-глупавия, най-простия и т.н. Да, наистина, той не е много интелигентен и образован, но мога да кажа, че е с много добро сърце и винаги се раздаваше за мисиите. Както аз бях удобна мишена, така той стана жертва на мъжете. Ричард е на моите години и иска да успее, и се бори, като е влязъл в подобно предаване без дори да е чак толкова известен. Той заслужава да стигне по-напред в играта много повече от други съквартиранти.

- Имахте ли общи теми за разговор с Атанас Колев, който също е млад като теб и се развивате в една и съща сфера…

- Нямах общи теми за разговор с него, тъй като той имаше единствено контакт с Папи Ханс, залепен като лепка за него, и със Стефан, който пък е другата лепка на Папи. Смешно е как всички те, големите мъже, излязоха и номинираха мен, защото много крещя и се ядосвам на Кулагин. Папи дори каза, че имам “необуздан гняв”. Стефан ми каза, че “нямам мнение”, което е иронично, тъй като той прави точно това, което му каже Папи. Атанас ме обвиняваше, че викам по Валентин, а той му правеше някакви детски номера с тоалетна хартия. Давам си сметка, че просто са си измили ръцете с мен.

- Има ли дадено изказване или ситуация от Къщата, които смяташ, че трябва да обясниш или поясниш?

- Първо искам да кажа, че аз в това предаване много пях, танцувах, забавлявах се и разсмивах хората. Бях близка с Мира Добрева и Ваня Костова, а никъде това не е показано. Също така искам да обясня, че причината аз цяла седмица да ходя без грим и екстеншъни е, защото спасих Папи Ханс от мисията да си отреже косата. Никъде обаче това не беше споменато. Както и че през цялото време говорих за моя приятел, който много ми липсваше и когото много обичам. Това също не беше излъчено и не ми беше приятно, тъй като четох много коментари, че си нямам половинка или че той бил скъсал с мен заради произхода на майка ми. Това са пълни глупости и с него сме в перфектни отношения.

- За Валентин Кулагин използваш определението “хомосексуалист”, а в предаването се появи дама, която твърди, че е имала интимни отношения с него…

- Аз съвсем съм объркана от цялото това нещо. Според мен за всички е очевидно каква е сексуалната ориентация на Кулагин. И ако той казваше за Нора Недкова, че дава лош пример на младото поколение със своето непристойно поведение, то тогава той на какво поведение възпитава, твърдейки, че е нормален мъж и си има приятелка. Така ли трябва да изглежда един мъж – с грим, подчертани скули, опериран нос, преправена брадичка, нарисувани вежди, кичури и прашки, които показваше навсякъде? Не може да излиза в национален ефир, в XXI век, да питаш хората от какъв произход са, дали си мият косата, дали имат връзка с Мария Илиева, и в момента в който хората те питат очевидния въпрос – “ти гей ли си?”, той да казва “не смятам, че в днешно време е нужно да задавате такива въпроси”.

- Разкажи ни как започна да се занимаваш с музика.

- С музика започнах да се занимавам преди няколко години. Изобщо не си представях нещата да стигнат до тук и много се радвам от този факт. Винаги съм харесвала хип-хопа и съм искала да бъда популярна в шоубизнеса. Качвайки мои аматьорски видеа в интернет, започнах да трупам гледания, харесвания, коментари и интерес. Общо взето на шега си казах да опитам една песен и тя взе, че се получи.

- Имаш ли идол, от когото да се учиш и да му подражаваш?

- В България моят идол като изпълнител е 100 Кила. На него искам да приличам в музикално отношение. От световните звезди Ники Минаж ми е любимият изпълнител от горе до долу и искам да бъда като нея някой ден.

- Ти си жена и се занимаваш с рапиране в България, което е традиционно “мъжки” жанр...

- Смятам, че е много смело и отговорно някоя жена да поеме тази позиция и да се изправи срещу мъжете, тъй като в момента аз нямам друга “конкурентка”, която да се занимава само с рапиране и на практика мен ме сравняват с мъжете.

- Защо не се захвана с попфолк, който е много по-популярен у нас?

- Защото попфолкът не ме влече чак толкова, колкото хип-хопът. Ако стана попфолк звезда, ще ми се получават нещата много по-лесно, защото съм млада, имам визуалните качества и пазарът на тази музика е доста голям. Но пък какво му е сладкото и интересното на нещо, ако то ти е лесно. Аз искам да се боря, да се докажа и да ме запомнят с това, че съм първата в дадена сфера, а не че съм една от многото.

- Как един самостоятелен изпълнител в България като теб развива своята кариера?

- Мога да кажа, че най-успешните изпълнители у нас като Криско и 100 Кила са самостоятелни звезди. Те нямат зад гърба си музикална компания. Но това е много трудно, защото такъв артист трябва сам да намери бюджет за проектите си. Аз лично спестявам пари за клипа, пиша текста и измислям музиката на песните си, намирам спонсори и т.н. Трудно е, но пък след това като отида на участие, хонорарът си е само за мен. Не съм зависима от никого и затова имам спокойствие.

- Преди дни излезе новата ти песен “Трапа ви”. Какво те вдъхнови да я създадеш?

- Новата ми песен е отговор на всички нападки срещу мен. Мислех да напиша статус или коментар в социалните мрежи по въпроса, но реших да направя парче. Смятам, че моите фенове ще го харесат, защото е в стил “ъндърграунд хип-хоп”. Клипът е заснет за няколко часа, импровизирано на улицата. Просто искам да не се акцентира толкова върху кадрите, а върху това какво искам да кажа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта