Расово и сексуално разнообразие в „Клюкарката“

Продължението на оригиналната поредица акцентира върху влиянието на социални мрежи

В YouTube канала на стрийминг услугата HBO Max се появи промо видео на предстоящите нови продукти за 2021 година. 70-секундното видео включва и кадри от предстоящия рестарт на „Клюкарката“. Той ще се състои от десет епизода и ще разкаже за новото поколение "златна младеж", живеещо в Горен Ийст-Сайд. Новите епизоди ще акцентират върху приобщаването и влиянието на медиите. Действието се развива във вселената на оригиналното шоу седем години по-късно, а свързващата връзка ще бъде мистериозен разказвач, озвучен отново от Кристен Бел.

Въпреки, че новата продукция официално се нарича ребуут, фактически ще бъде продължение на оригиналния сериал. Главните герои от новото поколение също ще са богаташки деца, посещаващи престижната гимназия „Констанс Билард“ в Манхатън. Макар да са изминали почти 8 години от приключенията на Сирина, Блеър и Чарлс (Чък), техните протежета също ще трябва да избягат от зоркото око на новата Клюкарка, която ще следи изкъсо всяко тяхно действие. Новите серии ще хвърлят „един нов поглед върху елита на Ню Йорк“: разкривайки колко много се е променил за тези 8 години и как му се отразява развитието на социални мрежи.

По думите на режисьора Джошуа Сафран, този път не само ще видим нови персонажи, но и от различен произход: „В старите епизоди нямаше голямо расово или сексуално разнообразие на герои. Затова този път главните роли няма да бъдат изпълнявани само от белокожи актьори, а някои ще бъдат и с различна сексуална ориентация.“

Коментари

Задължително поле