На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Расте безработицата сред висшистите в Свищов

Изображение: Pixabay

Повишен е броят на безработните през декември миналата година в Община Свищов. В края на месеца са регистрирани 1397 души, което представлява увеличение спрямо предходен месец със 119 човека.

Равнището на безработица нараства и в края на месеца е 8,9 % при 8.0 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1501 души или със 104 души повече от сегашния, а равнището е било също 9,6%.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял сред безработните – 12,60 на сто, а броят им е 176 души.

Групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 582 души и относителен дял 41,66 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата с абсолютен брой – 639 души. През месеца в тази група се отчита увеличение с 38 души.

Броят на безработните лица с работническа професия е 520 души, а групата на специалистите без работа остава на втора позиция и обхваща 425 души, като през месеца е отчетено увеличение с 4 души.

Безработните с начално и по-ниско образование са 142 души, а тези с основно образование – 194 души. С 21 души се е увеличила групата на безработните висшисти в община Свищов и те наброяват 262 лица, а тези със средно образование са 799 души.

Изходящият поток наброява 71 души, от които 34 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 37 души, от които 6 – по ОП „Развитие на човешките ресурси” и 31 – по програми и мерки за заетост.

Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 18, а прекратените по други причини – 19.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.