18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Расте безработицата сред висшистите в Свищов

Повишен е броят на безработните през декември миналата година в Община Свищов. В края на месеца са регистрирани 1397 души, което представлява увеличение спрямо предходен месец със 119 човека.

Равнището на безработица нараства и в края на месеца е 8,9 % при 8.0 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1501 души или със 104 души повече от сегашния, а равнището е било също 9,6%.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял сред безработните – 12,60 на сто, а броят им е 176 души.

Групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 582 души и относителен дял 41,66 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата с абсолютен брой – 639 души. През месеца в тази група се отчита увеличение с 38 души.

Броят на безработните лица с работническа професия е 520 души, а групата на специалистите без работа остава на втора позиция и обхваща 425 души, като през месеца е отчетено увеличение с 4 души.

Безработните с начално и по-ниско образование са 142 души, а тези с основно образование – 194 души. С 21 души се е увеличила групата на безработните висшисти в община Свищов и те наброяват 262 лица, а тези със средно образование са 799 души.

Изходящият поток наброява 71 души, от които 34 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 37 души, от които 6 – по ОП „Развитие на човешките ресурси” и 31 – по програми и мерки за заетост.

Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 18, а прекратените по други причини – 19.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.