Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Расте безработицата сред висшистите в Свищов

Изображение: Pixabay

Повишен е броят на безработните през декември миналата година в Община Свищов. В края на месеца са регистрирани 1397 души, което представлява увеличение спрямо предходен месец със 119 човека.

Равнището на безработица нараства и в края на месеца е 8,9 % при 8.0 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1501 души или със 104 души повече от сегашния, а равнището е било също 9,6%.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял сред безработните – 12,60 на сто, а броят им е 176 души.

Групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 582 души и относителен дял 41,66 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата с абсолютен брой – 639 души. През месеца в тази група се отчита увеличение с 38 души.

Броят на безработните лица с работническа професия е 520 души, а групата на специалистите без работа остава на втора позиция и обхваща 425 души, като през месеца е отчетено увеличение с 4 души.

Безработните с начално и по-ниско образование са 142 души, а тези с основно образование – 194 души. С 21 души се е увеличила групата на безработните висшисти в община Свищов и те наброяват 262 лица, а тези със средно образование са 799 души.

Изходящият поток наброява 71 души, от които 34 са постъпили на работа. Трудова реализация с посредничество на бюрото по труда са намерили 37 души, от които 6 – по ОП „Развитие на човешките ресурси” и 31 – по програми и мерки за заетост.

Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 18, а прекратените по други причини – 19.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.