Раул Кастро поздрави Доналд Тръмп за победата

Снимка: Уикипедия

Кубинският лидер Раул Кастро поздрави Доналд Тръмп за победата му на президентските избори в САЩ, съобщи министерството на външните работи на островната държава.

 "Председателят на Държавния съвет и Министерския съвет на Република Куба Раул Кастро Рус изпрати на Доналд Тръмп поздравителна телеграма във връзка с избирането му за президент на САЩ", се посочва в съобщението.

По-рано вчера властите в Хавана обявиха за провеждане следващата седмица на "стратегически" военни учения на територията на цялата страна, като целта е проверка на бойната готовност на армията при евентуално нашествие.

Правителството на Куба не обвърза ученията с победата на Тръмп на изборите, отбелязват агенциите. При все това почти едновременно с обявяването й беше разпространено съобщението за маневрите. Ученията съвпадат с момент на най-голямо напрежение в отношенията със САЩ. За първи път подобни маневри се проведоха при избирането на президента републиканец Роналд Рейгън през 1980 г., припомня АФП.

В Куба много хора споделиха безпокойството си след победата на Тръмп, който по време на кампанията си обеща да спре процеса на нормализиране на отношенията с Куба, започнат от президента Барак Обама в края на 2014 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят