Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Рашидов подписа меморандум със съюза на писателите

Министър Рашидов (вдясно) и Боян Ангелов подписват споразумението. Снимка: Министерство на културата

„Радвам се, че това е първата крачка, която вече направихме, защото смятам, че трябва да бъдем по-активни в комуникацията помежду ни“, каза министърът

На официална церемония в Министерството на културата Вежди Рашидов и председателят на Съюза на българските писатели (СБП) Боян Ангелов подписаха меморандум за развитието и популяризирането на българската литература.

С него двете институции “споделят общата цел, че ще работят за подобряване на условията и възможностите за популяризиране на литературните постижения в съвременния литературен живот, за литературната памет и големите имена в родната словесност”.

“Радвам се, че това е първата крачка, която вече направихме, защото смятам, че трябва да бъдем по-активни в комуникацията помежду ни. Част от мисията на нашето министерство е да подкрепя всички български творци; разбира се, хората на перото са едни от тях и ето че най-сетне имаме подписан и официален документ. Министерството на културата винаги е имало прекрасно партньорство с най-стария и най-масов писателски съюз у нас”, отбеляза министър Рашидов.

От своя страна Боян Ангелов също изрази задоволството си от подписаното споразумение. “Радостен съм, че днес, на тази светла дата, на която се е родил един от най-големите ни поети – Пейо Яворов, подписахме този документ. Тази година предстоят и други важни годишнини, за които също се надяваме, че министерството ще откликне, за да успеем да ги отбележим достойно.”

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.