Боил Банов: Ще дам всичко от себе си за развитието на българската култура

"Ще дам всичко от себе си за развитието на българската култура и българското изкуство." Това каза Боил Банов по време на церемонията по предаването на поста министър на културата.

Банов заяви, че независимо от упоритата работа, трите месеца, в които е работил заедно с Рашко Младенов, са от изключително значение за него. "Прави чест за българската култура, че Рашко Младенов е управлявал културата през последните три месеца", подчерта Банов.

„За мен е удоволствие да работя в Министерство на културата, тъй като познавам всички във ведомството и се радвам, че ще продължим съвместна си работа. Гарантирам, че ще дам всичко от цялото си сърце за улесняване на вашата работа и да се опитаме да допринасяме за развитието на българската култура и изкуство, както и да създаваме условия за хората да творят и да дават добавена стойност към бъдещето на тази държава”, посочи Банов.

С избора Боил Банов да стане министър на културата съм обзет с надежда, че културата ще има по-добро бъдеще. Това каза служебният министър Рашко Младенов.

Служебният министър посочи, че е работил три месеца заедно с Боил Банов и му дължи големи благодарности за съвместната работа. „Доскоро бях оклюмал за бъдещето на нашата култура и Министерство на културата. Сега след този избор аз съм много радостен и обзет с надежда, че културата ни ще има по-добро бъдеще”, подчерта Младенов.

Рашко Младенов символично връчи на новия министър на културата Боил Банов препис на прочутата Манасиева хроника. Той пожела на добър час на новия министър на културата, както и да бъде добър с работещите във ведомството.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика