Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

РБ И ГЕРБ решават за нов кабинет днес 

Ще получи ли Реформаторският блок необходимата подкрепа за ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание? Днес се очаква реформаторите да се срещнат с ръководството на партия ГЕРБ, за да обсъдят евентуално партньорство за нов кабинет, информира БНТ.

Миналият вторник представители на блока приеха от президента третия проучвателен мандат, който е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на това народно събрание. През следващите дни започнаха и неофициални разговори с ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Все още обаче трите формации не са постигнали съгласие за нов кабинет. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че единственото изключение, заради което си струва да има нов кабинет, е, за да може Изборният кодекс да се промени съобразно референдума.

Самият Борисов обаче не би приел премиерския пост в кабинет с мандат на реформаторите, нито този в служебно правителство. Реформаторите настояват за приемане на антикорупционния закон, а патриотите – за увеличение на пенсиите, нова политика за нелегалната миграция и засилена охрана на границата.

Вчера в ефира на БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се полагат максимални усилия за изчистване на различията между трите политически формации. Целта е ново правителство, което да продължи политиката им.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Метла за вас. Голяма железна метла. За всички. Из меджу вас не се намери нито един достоен за свещенната мисия – да бъде представител на народа.
    По гласуването им ще ги познаеш. Добре си живуркате, заплатките ви си ги бива и за пенсиики сте си се погрижили, вили на могили, мерцелеси, Лондон, Париж, Сан Франциско и офшорки, фирмички, капанчета и т.н. и т.н. Преплели сте се като свински чревца и баламосвате народа. Избори, референдуми, ала бала. Важното е кючека да не спира.

  2. ЕДНО ДА ЗНАЕТЕ. НАРОДА Е ВКАРАН В ЪГЪЛА. ТОВА НЕ Е ДОБРЕ ЗА ВАС …………….

  3. Има много милиарди за крадене, а това е най-важния стимул за келеша бойко и останалите айдуци. Това театро ще го гледаме още дълго до де не се натрупа достатъчно критична маса сред народа, че да изкара на стадиона всички политици и техните обръчи от фирми.

  4. според приказката са орел, рак и щука… макар, че тези и с гарга не можеш да ги започнеш…

Отговорете