“Реал“ в сезона на ужасите

Real Madrid's new coach Zinedine Zidane (L) arrives with Real Madrid's president Florentino Perez before a statement at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 4, 2016. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

„Реал“ живее в сезона на ужасите. Клубът завърши славната 2017-а с огърлица от 5 трофея и ... „Сантяго Бернабеу“ сензационно се срина. „Леганес“, скромният мадридски тим с най-малък бюджет в Примера, се подигра с „кралете“. Удари ги с 2:1 насред храма им и ги изхвърли от купата на Испания.

„Провалихме се и аз съм отговорен“, каза Зинедин Зидан. Преди месец Зизу бе смятан за треньор №1 в света, спечелил всичко възможно за по-малко от 2 години труд. Днес бъдещето му зависи от два мача – осминафиналите в Шампионската лига срещу „Пари Сен Жермен“. Апропо, в седмицата на позора „Реал“ бе обявен за втория най-печеливш отбор в света след „Манчестър Юнайтед“.

Кристиано Роналдо и Гарет Бейл ги нямаше на терена, но оправдания за „Реал“ няма. Особено след 1:0 в първия мач като гост. Миналата година „кралете“ пак се сринаха на четвъртфинал – срещу „Селта“. Публиката на „Бернабеу“ бурно освирква всички футболисти начело с Карим Бензема. Дори първият гол на французина след 6 мача суша не успокои запалянковците. Накрая точно Бензема изпусна най-чистото положение за 2:2, което можеше да прати „Реал“ напред. За първи път в историята си грандът отпадна, след като бе спечелил като гост. Еврошампионът е на 19 точки зад лидера „Барселона“ в Примера. Отпадне ли от ПСЖ, март, април и май ще са като цяла вечност за „Реал“.

Какво е бъдещето на Зизу? Най-сигурно е, че без работа няма да остане. Интерес има от ПСЖ и от националния отбор на Франция за нова ера след Мондиал 2018.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят