Реал не дава шанс на Вайехо, ще търси нови в защита през януари

След контузията на Дани Карвахал и продължителната рехабилитация на Давид Алаба, Реал Мадрид ще търси нов играч в отбранителната линия през януарския трансферен прозорец. Предполагаше се, че Хесус Вайехо ще получи повече пространство за игра, но това няма да се случи, защото треньорът Карло Анчелоти не му вярва, съобщава мадридският "АС".

Вайехо пристигна в Реал Мадрид през 2015 г. като един от най-талантливите защитници на Испания. Тогава от клуба платиха шест милиона евро на Сарагоса за 18-годишния футболист, но той не игра с фланелката на Реал.

Той записа само 32 мача за тима за девет години, като в по-голямата част от времето беше под наем в Гранада, Сарагоса, Айнтрахт и Уулвърхемптън. Според AS, Анчелоти твърди, че е казал на играча, че няма качества за Реал Мадрид. Още през лятото му казали, че може да си търси нов клуб, но футболистът решил да остане. Той обаче игра само 10 минути този сезон.
„Анчелоти знае много добре, че Хесус Вайехо не е играч за Реал Мадрид. Още през лятото от клуба му казаха, че не е в плановете и го посъветваха да отиде някъде, където ще играе. Той отказа и реши да остане“, посочва „АС“.

За ново попълнение в защита в Реал се спрягат няколко имена, сред които аржентинецът Кристиан Ромеро, Трент Александър Арнолд от Ливърпул или Жереми Фримпонг от Байер Леверкузен. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят