"Реал" обира звездите от Висшата лига

Ръководството на "Реал" (Мадрид) обмисля мащабна промяна през летния трансферен прозорец. Тя ще засегне няколко клуба от Висшата лига на Англия. "Кралския клуб" смята да похарчи над половин милиард евро, за да възобнови отново шампионския си статут и да излезе от невижданата криза, в която се намира в момента.

Според британското издание "Дейли Мейл", "Реал" има три ключови цели. Става въпрос за Давид де Хеа, Еден Азар и Хари Кейн - звездите на "Манчестър Юнайтед", "Челси" и "Тотнъм". Клубовете трудно ще се разделят с най-добрите си играчи, но от "Сантяго Бернабеу" са приготвили оферти, на които трудно може да се откаже. "Реал" е готов да плати по 230 млн. евро за Азар и Кейн, а 115 млн. евро ще е офертата за Де Хеа.

Ръководството на мадридския гранд обаче няма да спре до тук. За нов треньор се очаква да бъде назначен Маурисио Почетино, треньор на "Тотнъм". Именно през него "Реал" ще се опита да си осигури английския голмайстор Хари Кейн.

А "Реал" показа, че въпреки проблемите може да бие. "Белия Балет" надделя над "Валенсия" с 4:1. Два гола вкара Кристиано Роналдо. Попаденията му бяха от дузпи. Веднъж се разписаха Марсело и Тони Кроос. Санти Мина пък бе точен за "прилепите".

Преди срещата португалецът опроверга информациите, според които иска да напусне "Реал".

"Искам да остана тук - каза Роналдо. - Обичам този клуб. Харесва ми да живея в Мадрид. Тук съм от 2009 година. Обичам времето и хората в този град. Също така е близо до Португалия. Испания е страхотна страна, обичам я."

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят