„Реал“ превзе Дортмунд с блокада

 

„Реал“ (Мадрид) изживя своята първа победа като гост на „Борусия“ (Дортмунд) в евротурнирите - 3:1 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. За успеха Кристиано Роналдо вкара два гола, а еднин добави Гарет Бейл. Точен за домакините бе Пиер-Емерик Обамеянг. Така Кристиано затвърди отличното си представяне срещу немски отбори – 25 гола в 20 мача. Цялостната статистика на португалеца за „кралете“ е още по-впечатляваща – 411 попадения в 400 срещи.

Напрегнатият и интересен двубой на „Сигнал Идуна Парк“ обаче бе помрачен от главния рефер Бьорн Куипс и неговите помощници.

В 14-ата минута Серхио Рамос, капитанът на европейските клубни шампиони, игра с ръка на самата голлиния, лишавайки „Борусия“ от сигурно попадение.

Въпреки явният удар на топката в китката на футболиста, съдията не отсъди нарушение. След мача бранителят си призна само наполовина вината.

3105

"Топката наистина ме удари в ръката, но това беше напълно неволно – обясни Рамос. - Вратарят ни Кейлор Навас я изби към мен и всичко стана толкова бързо, че нямаше как да се предпазя. Не съм искал да играя с ръка и съдията правилно не даде дузпа.“

За разлика от него, наставникът на немския тим Петер Бош бе на противоположно мнение: „В началото на мача Серхио Рамос игра с ръка и това беше очевидна дузпа, но загубата ни е справедлива. По време на целия мач вървяхме с крачка зад именития си съперник, който игра почти без грешка. „Борусия“ трябва да действа по-добре в защита.“

Така „Реал“ продължава без загуба в мач от груповата фаза вече 5 години. За последно „балета“ загуби именно в Дортмунд, когато треньор на гостите бе славния Жозе Моуриньо.

Поражението постави под сериозно съмнение участието на немския тим в следващата фаза. „Борусия“ взе още няма спечелена точка след загубата от „Тотнъм“ на старта отново с 1:3. На свой ред шпорите взеха очаквано визитата си на АПОЕЛ в Кипър с 3:0 след хеттрик на Хари Кейн. Българският защитник Живко Миланов отново не игра за домакините, тъй като лекува контузия от началото на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят