„Реал“ се влюби в диаманта на „Милан“

AC Milan's goalkeeper Gianluigi Donnarumma poses with the trophy after winning the Italian Super Cup final match between AC Milan and Juventus in Doha on December 23, 2016. AC Milan beat Juventus to win the Italian Super Cup in a penalty shootout, the first trophy the Rossoneri have won since 2011. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

 

„Реал“ (Мадрид) ще се опита да привлече през лятото голямото откритие на „Милан“ Джанлуиджи Донарума. 17-годишният страж се превърна в истинска сензация и въпреки крехката си възраст вече натрупа 50 мача за „росонерите“. Донарума дори е сочен за заместник на Джанлуиджи Буфон в италианския национален отбор и вече направи дебют през 2016-а за „адзурите“.

От своя страна президентът на „Белия балет“ Флорентино Перес вижда в негово лице бъдещия титулярен вратар на „Реал“. На „Сантяго Бернабеу“ се провалиха с опитите да вземат Давид де Хеа от „Манчестър Юнайтед“ и сега са протегнали дългите си ръце към италианското дете чудо.

И докато Перес умува коя да бъде първата многомилионна покупка на тима след падането на трансферното ембарго през лятото, тимът на Зинедин Зидан записа второ поредно поражение.

„Белите“ загубиха изненадващо у дома от „Селта“ с 1:2 в първи 1/4-финал от турнира за Купата на краля. Йаго Аспас и Джони Родригес се превърнаха в палачите на колоса от Мадрид, а почетният гол за домакините бе дело на Марсело.

По този начин „Реал“ записа 2 последователни поражения за първи път от ноември 2015-а, когато треньор на отбора бе Рафаел Бенитес.

"Не съм изненадан от играта на „Селта“ - призна Зизу след поражението. - Знаехме, че са способни да ни наранят. Не е приятно да загубиш, особено на собствен терен, но не съм разтревожен. Нямаме време да съжаляваме, трябва да мислим за следващия мач. Моя отговорност е да намеря решение за проблемите ни."

Реваншът за купата е на 25 януари, а преди това „Реал“ ще срещне „Малага“ в двубой от Примера дивисион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят