Реванш с цена 3 милиона евро

Реваншът от третия квалификационен кръг в Шампионската лига между "Лудогорец" и "Апоел" (Беер Шева) е с цената 3 млн. евро. Минимум толкова ще получи тимът, който стигне до плейофната фаза на турнира. Три милиона е бонусът от УЕФА на отбор, загубил последната битка преди груповата фаза. Победителят обаче ще прибере далеч по-голяма сума. Става въпрос за 2 млн. евро само за успеха в тази фаза плюс още 12,7 млн. за влизането в групите.

За да стигне до милионите, "Лудогорец" трябва да навакса изоставане от два гола. "Апоел" победи родния ни шампион с 2:0 на своя стадион в Израел с голове на Антъни Нуакаеме и Михаел Охана. Нигериецът не можеше да бъде спрян от защитата на "Лудогорец". Именно тъмнокожият таран Нуакаеме се очаква да бъде най-голямата опасност за вратата на „орлите“ в Разград.

Ако българският шампион отпадне в третия квалификационен кръг, ще прибере 420 000 евро от наградния фонд. Досега "Лудогорец" вече заработи 320 хиляди за отстраняването на "Жалгирис".

При положение, че "Апоел" продължи в Шампионската лига, то тимът от Разград отива на плейофи, но в Лига Европа. Там "Лудогорец" може да атакува групите, където за влизане УЕФА дава 2,6 млн. евро.

Коментари

Задължително поле