Ревнивец преби до смърт 21-годишната си приятелка (обзор)

Криминалисти на оглед в изоставената сграда край Гара Разпределителна, където ревнивец преби до смърт приятелката си.

В Световния ден за борба с насилието срещу жени 

Проверява се версията, че и двамата са наркомани

Мъж на 28 години преби до смърт 21-годишната си приятелка и бе задържан от полицията. Убийството бе извършено днес, когато и у нас бе отбелязан Международния ден на ООН за елиминиране на насилието срещу жени.

Сигналът за престъплението бил подаден около 14,30 часа. На телефон 112 се обадил самият насилник. Полицейските патрули и екип на Спешна помощ пристигнали в изоставена сграда в района Гара Разпределителна в столичния квартал „Слатина”. Вътре лекарският екип заварил издъхналото от жестокия побой момиче, а полицаите задържали неговия приятел. По непотвърдени сведения той си признал, че се скарали, защото я ревнувал. Затова се нахвърлил върху нея с юмруци и ритници.

Мъжът е с множество криминални регистрации, предимно за кражби. Проверява се версията дали двамата не са били зависими от наркотици.

В 18,30 часа днес пред Съдебната палата започна протест, организиран от „Българския фонд за жените”. Активистките настояват за промени в Закона за домашното насилие, за по-добра координация между институциите и за допълнително финансиране на кризисните центрове, където се настаняват тормозените жени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право