„Регенат“ и приятели с благотворителен концерт в Пловдивския театър за болни деца

Рок група „Ренегат“ и приятели ще изнесат на 25 февруари от 19.30 часа в Драматичния театър в Пловдив благотворителен концерт „Ноти в театъра“. Целта на събитието е да се съберат средства за закупуване на кислороден концентратор за нуждите на детска пулмология към детската клиника при Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив. Без тази техника е невъзможно да се осъществи лечението на десетки болни от муковисцидоза деца.

„Това е проект на връзката между музика, театър и нуждаещите се деца, което доказва тезата, че в театъра наистина всичко е възможно“, твърдят организаторите на концерта „Ноти в театъра“. 19 артисти, които подават ръка на благотворителната кауза, ще излязат на сцената на Пловдивската Драма. Освен рок и хеви метъл музиканти публиката ще се наслади и на изпълненията на солисти от оркестър „100 каба гайди“.

В голямата зала на Градския дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив тази събота от 17 часа пък ще се проведе благотворителният концерт „За Албена“, организиран от местни културни дейци и общественици начело с дългогодишната журналистка Пенка Калинкова и със съдействието на Държавната опера. Събраните пари ще отидат за лечението на 38-годишната майка на две момиченца, която се бори с тежко онкологично заболяване и се нуждае от животоспасяваща операция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.