"Регенат" и приятели с благотворителен концерт в Пловдивския театър за болни деца

Рок група "Ренегат" и приятели ще изнесат на 25 февруари от 19.30 часа в Драматичния театър в Пловдив благотворителен концерт "Ноти в театъра". Целта на събитието е да се съберат средства за закупуване на кислороден концентратор за нуждите на детска пулмология към детската клиника при Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. Без тази техника е невъзможно да се осъществи лечението на десетки болни от муковисцидоза деца.

"Това е проект на връзката между музика, театър и нуждаещите се деца, което доказва тезата, че в театъра наистина всичко е възможно", твърдят организаторите на концерта "Ноти в театъра". 19 артисти, които подават ръка на благотворителната кауза, ще излязат на сцената на Пловдивската Драма. Освен рок и хеви метъл музиканти публиката ще се наслади и на изпълненията на солисти от оркестър "100 каба гайди".

В голямата зала на Градския дом на културата "Борис Христов" в Пловдив тази събота от 17 часа пък ще се проведе благотворителният концерт "За Албена", организиран от местни културни дейци и общественици начело с дългогодишната журналистка Пенка Калинкова и със съдействието на Държавната опера. Събраните пари ще отидат за лечението на 38-годишната майка на две момиченца, която се бори с тежко онкологично заболяване и се нуждае от животоспасяваща операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства