Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Регионални центрове ще оказват безплатна правна помощ на бедни

Снимка: Архив

Граждани, които имат доходи под линията на бедност в страната, ще могат да получават безплатна правна помощ за консултации от Националното бюро за правна помощ и от новоучредени, постоянно действащи Регионални центрове за правна помощ към съответните Адвокатски колегии. Това реши парламентът, като прие на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за правната помощ.

Въведена е и възможността за предоставяне на правна консултация на всеки заинтересован чрез новосъздаден Национален телефон за правна помощ към Националното бюро за правна помощ, чрез който ще се предоставя правна помощ от адвокати, вписани в Националното бюро за правна помощ.

В кръга на лицата с право на безплатна правна помощ се включват и родители, дължащи издръжка на ненавършили пълнолетие деца, по смисъла на чл. 143 от Семейния кодекс и случаи по молби в съответствие с Конвенцията за международно събиране на издръжка за деца и други членове на семейството, съставена в Хага на 23 ноември 2007 г.

Народните представители приеха и предложението на председателя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, предвиждащо Националното бюро за правна помощ да създаде единна информационна система за отчитане на правната помощ по електронен път от всички адвокатски съвети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.