Регистриран е случай на Инфлуенца А при диви птици край Добрич

Регистриран е случай на Инфлуенца А при диви птици в село Дуранкулак, предаде „Фокус”. Областният управител и председател на Областната епизоотична комисия Детелина Николова е уведомена за регистрирания случай на Инфлуенца А в село Дуранкулак, Община Шабла, от директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич и секретар на Областната епизоотична комисия д-р Розалина Брайкова.

За случая има издадена заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните, на базата на която е изпратено уведомление до кмета на Община Шабла Мариян Жечев за свикване на Общинската епизоотична комисия и набелязване на конкретни мерки за предотвратяване на проникването и разпространението на болестта на територията на общината.

До момента на територията на област Добрич бе регистриран само един случай на инфлуенца по диви птици в община Каварна.

Общинската епизоотична комисия в Каварна е провела заседание, на което са набелязани конкретни мерки за недопускане разпространение на заболяването. Д-р Розалина Брайкова заяви, че непрекъснато се правят обходи и се следи ситуацията, за да не се допуска разпространение на болестта и по домашните птици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България