Реджеп Ердоган: Предстои повратен момент за напредъка на Турция

Снимка: Туитър, архив

Турция е в "повратен момент" с въвеждането на президентска система на управление, заяви днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

"Този крайъгълен камък ще бъде повратен момент за напредъка на Турция", каза Ердоган в обръщение пред членове на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Ердоган похвали "решителните" операции на турската армия в продължаващата офанзива в района на Африн в Северна Сирия и в някои части на Северен Ирак. По думите му броят на "неутрализираните терористи" в Африн е достигнал 4500 души, а в Ирак са били "неутрализирани" над 300 терористи.

Президентът се закани, че правителството няма да позволи на Кюрдската работническа партия (ПКК) и движението ФЕТО "да разделят" Турция.

Ердоган обвини също така основната опозиционна сила - Народнорепубликанската партия (НРП), че "продава волята на народа", имайки предвид прехвърлянето на 15 депутати от НРП към "Добра партия" с цел да се осигури участието й на изборите.

По думите на турския президент проучванията сочат, че създадената предизборна коалиция между неговата ПСР и Партията на националистическото действие е "доста напред".

В изказването си той засегна и предстоящата си визита в Сеул през идната седмица, откроявайки значението й в момент "на огромни развития" на Корейския полуостров.

"Вярвам, че събирането на южнокорейския президент със севернокорейския лидер на историческата среща на 27 април ще придаде различна дълбочина и на нашите отношения с тях", каза Ердоган, който ще бъде на посещение в Сеул на 2-3 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа