Редник е прострелян смъртоносно при пренасяне на картечница на полигон "Сливница"

Днес след провеждане на планирани стрелби на полигон „Сливница“, при сваляне на картечница „Браунинг“ и качването й на камион е бил прострелян смъртоносно и е починал на място редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 - Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция. Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването.

"Инцидентът е станал след приключване на занятието с картечница „Браунинг“ от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиан“, съобщиха от МО.

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че оръжието е изпразнено започва подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София.

По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редник Тошев.

По случая се извършват съответните процесуално-следствени действия.

Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 г. в гр. Благоевград.

На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г.

На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна специалност мерач-оператор на ББМ „Гардиан“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България