Редят изложба „Сватбите от началото на 20 в.“

Историческият музей в Каварна започва да събира сватбени одежди и аксесоари и всичко свързано със сватбения ден и ритуал през периода от 1900-2000 г. Интересната експозиция се подготвя във връзка с Европейската инициатива „нощ на музеите“ и Международния ден на музеите 18 май.

Дотогава организаторите смятат да я наредят, като са обявили, че събират всякакви спомени, свързани с тържествения момент на младоженците от Добруджа от началото на XX в. Очакваме хората да се отзоват, да извадят от скриновете на бабите и майките си техните булченски рокли, обувки, дори букети, покани, картички с поздравления и др., каза за „Труд“ шефката на музея Дарина Мирчева.

Освен за изложбата част от сватбените тоалети ще бъдат използвани за ретро ревю в деня на музеите, на което е поканена отсега певицата Славка Калчева, изпълнителка на популярната песен“Бяла роза“. Предоставените аксесоари на изложбата ще бъдат върнати на притежателите им, освен ако не са ги дарили на музея.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.