Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Редят коледен базар и в Административния съд във Варна

Снимка: Pixabay

Варненският административен съд се включва в кампанията в помощ на двете деца Алекс и Емо. В тяхна подкрепа ще бъде нареден коледен базар на I етаж от 7 до 20 декември с експонати -сувенири, играчки, картички, изработени от деца и възрастни, които са част от комплекса за социални услуги.

Александра е на 9 месеца с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. момиченцето има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен, е становището на д-р Пейли,най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници. Той препоръчва Алекс да получи необходимата подкрепа и да дойде в института”Пейли” във Флорида за тази операция.Лечението, разходите за самолетни билети и 3-месечен престой възлиза на 250 000 щатски долара. В дарителската сметка на Алекс има 50 000 лв.

Емил е на 4 години от Варна и в края на юни тази година му е поставена диагноза „Сарком на Юинг”. Тъй като заболяването е много сериозно и изисква комплексно лечение, близките на детето започват да търсят подходящо лечебно заведение в чужбина. От Университетска болница Хайделберг се ангажират да изготвят план за лечение, след като прегледат детето .

Родителите подават заявление в Център „Фонд за лечение на деца” за финансиране на лечението в Хайделберг. Получават одобрение, имат събрани дарителски средства и заминават с тях за Хайделберг. След извършените изследвания от болницата издават оферта за цялостно лечение.

Отново е внесено заявление за разглеждане от обществен съвет и отново е одобрено. Няколко дни по-късно обаче родителите научават, че все пак ще получат отказ заради второ експертно становище. Прибират се в България и започват да търсят друга клиника в чужбина, която би приела детето, без да изисква да получи авансово цялата сума за лечение. Така стигат до Анадолу медикъл център.

Детето ще премине през 4 курса химиотерапия на обща стойност 72 250 евро през следващите 4 месеца. Допълнително има разходи за престой и път. След това му предстои операция и лъчетерапия, за които все още не е изготвена оферта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.