„Ред Бул“ повишава французин от „Торо Росо“

Пиер Гасли ще премине вРед Булна мястото на Даниел Рикардо, който напуска след края на сезона във Формула 1. Австралиецът ще кара заРено“, а според ръководството на тима причината да си тръгне е съотборникът му Макс Верстапен. 22-годишният Гасли, който е продукт на пилотската академия наЧервените бикове“, не се плаши от холандската сензация.

Място вРед Буле като сбъдната мечта за мен, а също и цел, откакто влязох в системата на отбора през 2013-азаяви французинът. - Това е тим, който винаги е преследвал победи и титли. Моята цел е същата, определено искам да опитам силите си сред най-добрите. С Верстапен сме се състезавали още от деца през 2010-а, дори сме имали тежки битки. Понякога побеждавах аз, понякога той, но винаги беше забавно. Не се притеснявам от него, защото между нас има взаимно уважение. Може дори да се каже, че сме приятели.“

Гасли е във Формула 1 от миналата година, когато дебютира заТоро Росо“, вторият отбор наРед Бул“. Най-доброто му класиране е 4-ото място в Бахрейн този сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт