Режат изгнилите клони на вековен чинар на площада пред Община Пловдив

Служители на общинско предприятие „Градини и паркове” в Пловдив извършиха санитарна сеч на изгнилите клони на огромен чинар, намиращ се в непосредствена близост до фонтана с пеликаните на площад „Стефан Стамболов” пред сградата на градската управа под тепетата.

„Цялото южно разклонение на дървото, включително и част от стъблото, бяха загнили и това наложи изрязването им до здрава тъкан. В противен случай съществуваше реална опасност от инциденти, още повече като се има предвид, че мястото е много оживено – под чинара са разположени маси на заведение, на площада се събират много хора за общоградски тържества, включително и тазгодишното „запалване“ на коледната елха”, коментира директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Експертите от общинското предприятие са категорични, че сигурността и безопасността на гражданите е по-важна от естетичния вид на дървото, чието състояние ще продължат да следят. Засега отрезите на чинара са обработени с фитобалсам и след разлистването напролет ще се прецени какви действия да се предприемат за неговото запазване и оформяне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони