На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Режат парите за психично, майчино и детско здраве

Режат над 20 млн. лв. от парите за крайно недофинансираната психиатрична помощ, за майчино и детско здраве. Ще бъде намалено и финансирането на още няколко пера в здравния сектор. Това се предвижда в документ, качен на сайта на ресорното ведомство, за вътрешно преразпределение на средства. Орязаните пари ще бъдат насочени към други пера, сред които администрация (близо 1,7 млн. лв),  държавен здравен контрол (13 хил. лв.), контрол на медицинските дейности, здравна информация и електронно здравеопазване (над 560 хил. лв.), промоция и превенция на незаразни болести (58 хил. лв.), спешна медицинска помощ (близо 2,9 млн. лв.), политика на диагностика и лечение (5,6 млн. лв.), осигуряване на кръв и кръвни продукти (2,1 млн. лв.) и др.

Сред перата, от които ще се направят икономии за над 20 млн. лв., са още: „Намаляване търсенето на наркотични вещества“ (177 539 лв.), „Осигуряване на медицинска помощ на специфични групи от населението“ (3 964 752 лв.); „Политика в областта на лекарствените продукти и медицинските изделия“ (3 988 189 лв)., включително по бюджетната програма „Достъпни и качествени лекарствени продукти и медицински изделия“ (3 988 189 лв.)

Що се отнася до средствата за майчино и детско здраве, както и за здравето на деца в неравностойно положение, орязването ще е с над 3,8 млн. лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.