Режисьор и сценарист учи безплатно търновци как да разказват аудио-визуални истории

Безплатно обучение на тема “Създаване и разказване на визуални истории - обучение в Търново” ще се проведе на 29 ноември от 09:30 до 18:30 часа, в пространството за социални срещи, култура и събития ТАМ в старата столица. Събитието се провежда с подкрепата на Фондация за Биологично Земеделие „Биоселена“, в рамките на проект „Твоята храна“, който цели да повиши информираността за разхищението на храни в домакинствата и начините на намаляването му.

Обучението е насочено към участници с интерес във визуалната комуникация, които искат да добият или развият своите умения да предават идеи и послания. Участието в обучението е безплатно, а работният език е български.

Основната тема на историите, които ще бъдат създадени е разхищението на храна. Обучението ще премине в две части, като в първата част ще бъде въведена темата - какъв е проблемът и какви са възможните решения, които зависят от всеки един от нас, а във втората част участниците ще създадат свои собствени визуални истории.

Димитър Узунов има богат опит в провеждането на уъркшопи за разказване на истории, актьорско майсторство и режисура. Той е театрален режисьор, сценарист и продуцент с магистърска степен по приложни театрални науки от Университета Париж VIII. Организатор е на Summer Scriptwriting Base (Лятна база за писане на сценарии), международен образователен форум за писане на сценарии за различни изкуства и творчески индустрии. Всяко лято, Summer Scriptwriting Base събира участници, лектори и ментори от цял ​​свят за 10 интензивни дни с лекции, обучения и работилници.

Коментари

Задължително поле