Реклама на Тръмп шашна зрителите в САЩ, търси подкрепа с "горещ телефон"

Телевизионна реклама на президента Доналд Тръмп шашна американците.

Едноминутното видео се върти от понеделник по CNN и зове поддръжниците на президента да се обадят на безплатен телефонен номер, за да потвърдят подкрепата си за него.

Рекламата изуми аудиторията, за което свидетелства неизброимото число коментари, които заляха социалните мрежи през последното денонощие. Вижте я:

“Засвидетелствайте подкрепата си, за да защитите Доналд Тръмп", зове говорителят със скорострелна реч. “Нуждаем се от всеки поддръжник на Тръмп, вдигнете телефона сега", гласи съобщението, като междувременно громи "либералите в Демократическата партия" и "уродливите медии".

Рекламата явно е преляла чашата на американка, която публикува клип от излъчването й по CNN в нейния дом заедно с коментар: "КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ГЛЕДАХ ТОКУ ЩО??????????????????? КОГА ПРЕЗИДЕНТ ИЗОБЩО Е ПРАВИЛ ТАКОВА НЕЩО???! КРЕЩЯ!!!!!!!!!". Туитът й събра стотици нови последователи и беше ретуитнат над 30 000 пъти, включително от известни личности, преди жената да забрани достъпа до него.

В края на рекламния клип става ясно, че той е спонсориран от организация на име “Committee to Defend the President” (Комитет за защита на президента - бел.ред.). Дали обаче е поръчан от самия Тръмп или от някои от близките му сподвижници не е ясно.

Според "Тайм", зад неизвестната организация стои специалистът по политически кампании Гай Шорт, работил срещу президентската номинация на Хилъри Клинтън, но и доскорошен противник на Доналд Тръмп. Той участва в кампанията на Тед Круз, който беше съперник на Тръмп за номинацията на Републиканската партия. Миналата година дори нарече Доналд Тръмп "лъжец" в коментар пред Ройтерс, допълвайки, че е похарчил хиляди долари от собствените си пари, "за да стана делегат на републиканската Конвенция и да съм сигурен, че Тръмп няма да бъде нашият кандидат".

А ето какво се случва, когато се обадите на "горещия телефон" от рекламата:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка