Арабската приказка на Преслава продължава (СНИМКИ)

Нови правила и инструкции в МБАЛ-Павликени след гафа със забравената в скенера жена Цяла седмица е продължило вътрешното разследване в болницата

Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

Рекорден брой подадени заявления за гласуване в чужбина

Рекордно висок е броят на подадените заявления за гласуване на българи в чужбина. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

„Можем да очакваме една рекордна за президентски избори активност на българските избиратели. Другото любопитно нещо е, че западноевропейска страна като Великобритания е мястото, от където пристигат най-много заявления. Това също за първи път се случва“, заяви Томов, цитиран от „Фокус“. По думите му методиката за определяне на резултатите от президентските избори е публикувана като приложение към закона. „В този смисъл ЦИК няма възможност да приема методика със свое решение.

Другият говорител на ЦИК Камелия Нейкова припомни, че на парламентарните избори през 2014 г. извън страната са гласували 144 208 избиратели.

Александър Андреев допълни, че конституционосъобразността на текстовете на даден закон, който действа, не е от компетентността на ЦИК. По думите му ако в бюлетината е отразено „Не подкрепям никого“, то вотът е действителен, но не влиза в действителните гласове, въз основа на които се определя кандидатпрезидентската двойка, която е спечелила на първи и съответно на втори тур.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.