Рекорд на ГКПП "Дунав мост" заради 5-дневната румънска ваканция

Митницата на Дунав мост

Трафикът скочи четири пъти

Петдневната румънска ваканция от 1 до 5 юни доведе до абсолютен рекорд на ГКПП "Дунав мост" при Русе. През пункта са преминали четири пъти повече автомобили от обикновено, като броят им е достигнал 6000 за денонощие.

Обикновено през съоръжението минават между 1200 и 1500 леки коли, а в най-натоварените периоди максимумът е бил 4000 за 24 часа, пише БГНЕС. Автобусите са били 70, за разлика от обичайните 20-25.

Заради необикновено големия брой автомобили, които са се завръщали от ваканция обратно в Румъния, вчера до късно вечерта в района на граничния пункт имаше километрични опашки. Наложи се намесата на полицията и митницата, които се опитаха да осигурят максимално бързо преминаване.

Пуснати са били четири трасета за обработка на леките коли, а тировете са минавали само на едно гише. Ситуацията се е нормализирала едва към 2 часа тази сутрин.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL.COM

Коментари

Задължително поле