Рекорд! 4000 души на Софийския маратон

Софийският маратон бележи рекорд още преди старта в неделя пред стадион „Васил Левски“. За тазгодишното издание са заявени повече от 4000 участници – с хиляда повече от миналата година!

„Много хора, много масовост, много качество“, заяви щастлив главният организатор на надпреварата Анатоли Илиев.
Всички състезатели на 10 км, 21 км и 42,195 км ще получат и почетни медали, на които е изобразен един от символите на столицата – Народния театър „Иван Вазов“. А надпреварата е част от инициативата „София 2018 – европейска столица на спорта“.
До момента участие са заявили над 700 чужденци, от тях 30 са от световния елит и ще бягат на класическата дистанция.
Отново сили ще премерят миналогодишните победители от Етиопия – Гудета Бирату при мъжете и Белайнеш Югезу при жените. С много силен личен рекорд пристига и кениецът Самсон Кипроно (2,10:17 ч).

Ще има и масова дистанция на 3 км, на която се очакват над 1000 души. Стартът е в 9,40 ч
Общият награден фонд е 60 000 лв. Генерален спонсор е „Wizz Air“.
Улиците по маршрута на маратона ще бъдат затворени от 6,30 ч до 15 часа. Стартът и финалът са пред националния стадион „Васил Левски“, после колоната ще продължи по бул. „Евлоги и Христо Георгиев“, НДК, бул. „България“, бул. „П.Ю. Тодоров“, бул. „Арсеналски“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.