Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Ремонтирана градина привлече възпитаници от етносите

Нова група от 18 деца беше сформирана в ремонтираната ДГ „Пролетна дъга“ в Шумен. Тя е с възпитаници от различни етноси и уязвими групи от населението. Със средства, осигурени по проект на Община Шумен, подкрепен от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, изцяло са обновени спалните, занималнята, кухнята и санитарните възли на новата група. Монтирано е ново оборудване, за децата има нови легла, пейки, цветни шкафове и библиотеки за дидактични материали, бюра, масички и столчета правят обстановката привлекателна, както за децата, така и за техните родители.

Главният учител Ивелина Пенчева разказва, че близо 17 г. тази група е била затворена, заради липса на деца. “Всичко в тази част на сградата беше крайно амортизирано и неизползваемо. Детската градина е за шест групи, а имахме само пет. След ремонта деца и родители идват с желание. Когато обстановката е приятна, всичко е ново и те посрещат с усмивка, колко му трябва на човек…“, казва учителката.

Децата са започнали да посещават градината и благодарение на подкрепата, която получават техните семейства в организираните школа за родители, в уикенд и летните училищата за по-успешно родителство. Една от целите на проекта „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” е да бъдат обхванати децата от всички уязвими групи в този район на Шумен, обясняват педагозите.

Със средства по проекта е изградена и нова спортна площадка в двора на детската градина и зала за срещи с родители в сградата. Цялостно реновиран е медицинският кабинет, а оборудването в него е подменено със средства, осигурени от община Шумен.

Дейностите по проекта в рамките на Програма „Здраве и образование на всички“, изпълнявана с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, продължават да се реализират в шуменските квартали и село Ивански.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.