Ремонтирано за 270 000 лв. читалище посрещна първа изложба

Снимки: Камен Андонов/ Деца бяха първите посетители на изложбата

Стартираха майските празници в община Никола Козлево

Ремонтираното за 270 000 лв. читалище "Пробуда 1906" в шуменската община Никола Козлево ще бъде уютен център на майските празници в населеното място. Първа изложба беше открита в напълно обновената сграда. Картините на художничката Мими Димова под мотото „Стъпки”, украсяват вече една от залите. В афиша за празненствата са включени и театрални спектакли в началото на идната седмица, както и концерти. Те ще се проведат в киносалона, който преди ремонта е бил затворен за десетилетие.

Авторката на изложбата благодари на общинското ръководство и на ръководството на читалището за възможността да представи втората си самостоятелна изложба. „Акварелът като цвят и багри носи настроение, но е и спасение”, казва Димова, в чиито картини оживяват типично български мотиви.

„Общинското ръководство ще продължи да се грижи за развитието на читалищното дело. След направения основен ремонт сградата на читалището ще бъде сцена за изяви на местните състави, както и за провеждането на различни събития”, каза зам.-кметът на община Никола Козлево Иван Иванов. Най-малките ученици от Средно училище „Цанко Церковски” първи разгледаха красивите натюрморти, портрети и пейзажи, а музикален поздрав към всички отправиха талантливите самодейци от читалището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България