Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Ремонт на главен път, който минава през шуменското село Драгоево, удвои скоростта и трафика на камиони и автомобили, които не спазват ограниченията и местните хора се боят от инциденти с деца и възрастни. Гладкото шосе минава през ул."Девети септември" близо до детската градина, училището и площадка в центъра. Преди ремонта шофьорите си пазели колите и преминавали бавно, сега буквално летят през селото, оплакват се селяни.

За седмица жителите на Драгоево са събрали над 250 подписа и са изготвили Петиция, която ще внесат в Агенция "Пътна инфраструктура", МВР и Община Велики Преслав. Настояват да бъдат поставени "легнали" полицаи, които да ограничават скоростта на шофьорите по част от Републикански път ІII-7302. Според тях изкуствени неравности трябва да има на двата входа на селото, пред детската градина, защото входът й е точно на главния път, в участъка от автогарата до кръговото кръстовище, където попада и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

"Входът на училището също граничи с главния път и не е обезопасен по никакъв начин, липсват и парапети. На същия път е и детската площадка на селото. Допустимата скорост в този участък е регулирана с пътни знаци и е 40 км/час, но след реконструиране и рехабилитация на пътната мрежа по Републикански път ІII-7302, трафикът на автомобили и камиони през селото се увеличи значително, като никой не спазва ограничението на скоростта", пишат местните хора.

Снимка Личен архив

Пешеходни пътеки има, но автомобилите преминават много бързо през селото, нещо трябва да ги възпира, настояват местните хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони