Ремонтират Борисовата за 12 милиона лева

Езерото с лилиите ще бъде обновено.

Обновяват настилки и осветление, сменят камери

Ремонт на централната част на Борисовата градина - между Орлов мост и бул. “Яворов”, на стойност 11.77 милиона лева подготвя Столичната община. Ще бъдат обновени настилките и осветлението на алеите, Езерото с лилиите и алпинеума, една тоалетна до “Маймунарника”, както и подмяна на камерите за видеонаблюдение. Планира се и възстановяване на скулптурни фигури на чешмите и други елементи на парковата украса.

Столичната община ще кандидатства с него за безвъзмездно финансиране по европейската програма “Региони в растеж” 2014 - 2020 г. и срокът за това изтича след шест месеца. Той бе представен във вторник пред общинската комисия по екология като доклад на зам.-кмета по екологията Йоана Христова.

Съветниците от комисията обаче ще разглеждат отново проекта, за да получат допълнителна информация за конкретните действия, които ще се извършват в парка. Например - какви точно камери и къде ще бъдат разположени те, за да вършат работа наистина, ако се стигне до инцидент, поиска съветникът Карлос Контрера.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини