Ремонтират забавачка в Свищов по проект „Красива България” за 189 361 лв.

детска градина, забавачка

Община Свищов кандидатства за изпълнение по проект “Красива България” за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина „Слънчо”. Бюджетът на проекта възлиза на 189 361 лв., като Община Свищов ще  участва с 110 000 лв.

В началото на март предложението беше одобрено и предстои неговото реализиране. Проектните дейности предвиждат подмяна на съществуващата отоплителна система, с котел на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, подмяна на ВиК тръби и ремонтни дейности в санитарните помещения.

Предложеният обект е свързан с подобряване енергийната ефективност на сградата на забавачката , където се възпитават и обучават 120 деца, организирани в шест групи – две яслени и четири градински. За тях се грижат близо 28 човека педагогически и непедагогически персонал.

В тази връзка, всички дейности са насочени към създаване на удобство, безопасност и комфорт за децата, педагогическия и непедагогическия персонал в детското заведение. С реализирането на проекта, ще се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура, с високо ниво на енергийна ефективност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България