Ремонтират Западния парк с над 10 млн. лв.

Реконструкцията на Западен парк в София ще струва 10 233 400 лв. Това стана ясно след като Столичната община стартира процедура за избор на изпълнител за цялостно обновяване на парка. Описаният в документите бюджет е 8,527 млн. лева без ДДС, а с ДДС ремонтните дейности се очаква да струват малко над 10,2 млн. лева. Местната администрация предвижда цялостно обновяване на парка, на площ от 530 дка, разположени между бул. „Сливница“, ж.п. линията София-Перник, бул. „Царица Йоанна“ и река Суходолска.

В проекта се планира ремонт и обновяване на настилките - нови гранитни плочи и павета, бетонова и опесъчена настилка, подмяна на парковото обзавеждане, изграждане на нови детски площадки, ремонт и подмяна на техническата инфраструктура. Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели и велосипедни стендове. Общината иска да се възстановят и оформят и водните обекти в парка, да се изгради изцяло ново осветление. То трябва да бъде енергоспестяващо. Градската управа ще се погрижи и за видеонаблюдението, както и за инфраструктурата за захранването на помпени станции и водни площи. Предвиден е и ремонт на техническата ВиК инфраструктура, изграждане на нова поливна система, и ново озеленяване, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови. Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти.

Ремонтът се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Крайният срок за подаване на оферти е 14 август. Отварянето им се предвижда да е на 15 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България