На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Ремонтират подлеза под пловдивската Централна поща със 7 млн.лв. за 3 години

Ремонтът на подлеза под Централна поща в Пловдив ще струва 7 млн.лв. и ще продължи близо 3 години. Това стана ясно по време на сесията на местния парламент, на която общинските съветници решиха с 44 гласа “за” и нито един “против” или “въздържал се” реконструкцията да започне още през тази година с 500 000 лв. от бюджет-2017.

През 2018 г. ще бъдат усвоени още 5 млн.лв., а през 2019 г. ще се осигурят от общински бюджет-2019. Съоръжението не е в критично състояние, но през 80-те години на 20-ия век е строено без хидроизолация и при всеки обилен дъжд или сняг подлезът се наводнята, а стените му се овлажняват и всичко това уврежда конструкцията.

“Процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка Вече може да стартира след това решение на ОбС”, коментира кметът Иван Тотев. Според него подлезът под Централна поща е много важен за Пловдив и във връзка с предстоящата реконструкция на площад “Централен”, която ще струва под 10 млн.лв. и трябва да приключи до началото на 2019 г., когато градът под тепетата ще е Европейска столица на културата.

Общинските съветници решиха да предоставят изложбената зала на ул. “Гладстон” на Дружеството на пловдивските художници за стопанисване за срок от 7 години. Местните старейшини гласуваха още да се отпуснат 34 000 лв. за проекта за ремонт на Градската художествена галерия на ул. “Съборна” и 36 000 лв. за осветление на Дома на културата “Борис Христов”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.