Ремонтират по нова технология улици в Община Стамболийски

По нова технология се ремонтират вече улиците на територията на Община Стамболийски, съобщи ресорният за инфраструктурата заместник-кмет Любомир Марков, който лично ръководи ремонтните дейности.

Новата технология за кърпеж на асфалтовата настилка бе изпробвана за първи път при запълването на дупките по улицата от западната страна на сградите на кметството и читалището в Йоаким Груево в присъствието на кмета на селото Наум Нихтянов.

23pl4007-remonti-2По думите на изпълнителите на ремонта се използва специална смес, която се запечатва с мозайка, като новата технология била много по-добра от предишния метод, при който дупката се изрязва и след това се пълни с асфалтова смес.

След Йоаким Груево новата технология ще бъде използвана и в съседното село Куртово Конаре, където предстои кърпеж на дупките по улицата до жп гарата, която извежда на пътя за Ново село. Този път бе основно разчистен и по този начин се разшири от двете страни с по един метър, твърди заместник-кметът на Община Стамболийски Любомир Марков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България