Ремонтират път, подложил на терор села в Северозапада

С 15 млн. лева рехабилитират 30 км от ІІІ – 112 между Монтана и Видин

С първа копка започна ремонта на част от третокласния път Монтана – Видин, който е и алтернативно трасе на еврокоридор № 4 през Дунав мост 2.

Шосето минава през десетки села в Северозападна България и е в изключително лошо състояние заради колоните от ТИР-ове по него, които не само разбиват настилката, но и напукват и рушат къщите на хората край пътя. „Това е най-лошия държавен път в община Монтана.

Хората в селищата край него бяха подложени на денонощен двоен терор – от дупките и камионите. "Надяваме, че със започналия ремонт този ужас ще приключи!”, заяви кметът на Монтана Златко Живков.

В следващите месеци с близо 15,5  млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж” и националния бюджет  ще бъде рехабилитирана 30 км отсечка от пътя между Монтана и село Дъбова махала. Строителите ще подменят асфалтовата настилка и ще ремонтират 5 моста и 4 кръстовища. На шосето ще бъдат поставени и нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

„През миналия програмен период на път ІІІ-112 бяха ремонтирани още 14 км, така че след приключването на проекта, ще бъдат обновени общо 44 км и в района вече ще се пътува безопасно и комфортно!”, каза Николина Чапанова от АПИ. На старта на рехабилитацията на пътя присъстваха областният управител Росен Белчев, депутатите Ирена Димова и Дилян Димитров и кметове от региона, които изказаха надежди въпреки 15 месечния срок ремонтът да приключи до края на тази или началото на следващата година.

Снимки файлове Remont_MN_VD201804 – Ремонтът на пътя Монтана – Видин започна в село Студено буче с тържествен водосвет и първа копка, а Николина Чапанова от АПИ лисна менче с вода за спорна работа

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България