Ремонтират разбит републикански път през свищовското село Вардим с 10 млн. лева

Започва дългоочакван ремонт на републикански път, който минава през свищовското село Вардим. На 19 февруари официално бе подписано възлагателно писмо към фирмата изпълнител от Агенция „Пътна инфраструктура“, която ще извърши реконструкцията на невралгичния участък .

Очаква се през март да стартират строително-монтажните работи, които ще започнат от границата с област Русе и ще продължат по посока село Вардим. Стойността на ремонта на пътната инфраструктура възлиза на близо 10 млн. лв. Към този момент са осигурени половината от средствата, с които ще започнат строително-монтажните работи през пролетта.

Припомняме, че лошото състояние на 18,6 километровия път от години е сериозен проблем за жителите на град Свищов и село Вардим, което е предпоставка за редица пътнотранспортни произшествия. В следствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, проблемът беше чут и до месец ще стартират реалните действия по възстановяване на пътната настилка.

След приключване на дейности, подобряването на условията за шофиране ще допринесат за нормализиране транспортния трафик и ще гарантират безопасността на пътуващите в тази част от територията на община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони