Ремонтират резиденция "Бояна" за 7,2 млн. лв.

Ремонт за 7,2 млн. лв. без ДДС ще прави Министерският съвет. Това става ясно от документация на обществената поръчка, обявена от Администрацията на Министерския съвет.

До 15 ноември тази година трябва да приключи основният ремонт на Резиденция “Бояна”. Стойността на поръчката е 7,2 млн. лв., без ДДС. Ремонтът е свързан с Председателството на Европейския съюз, което страната ни трябва да поеме от 01 януари 2018 г.

Строително-монтажните работи включват подмяна на цялата дограма на Дом №2. Ще се подменят настилки, ВиК и електроинсталации, а след ремонтните дейности сградата ще стане енергоефективна. “Сградата е монолитна със стоманобетонна носеща конструкция и тухлени стени. Състои се от два сутерена, партер и 5 етажа. Резиденцията е в експлоатация е от 01 януари 1973г. Сградата е с остъклена фасада от стъклопакет. Всички прозорци и врати са от австрийска алуминиева елоксирана дограма. Покривът на сградата е изцяло от медна ламарина. Входното фоайе, партерът, стълбищата и първият етаж са застлани с мрамор. Таванът над основното фоайе е изработен от дървени пана по художествен начин. Интериорът на помещенията е запазен изцяло в първоначалния си вид. За представителните общи части /фоайето и коридори/ са използвани каменни облицовки за стените, мраморни плочи за пода и дървени окачени тавани. Главното фоайе на кота е просторно с масивен дървен окачен таван. Стълбищата са с мраморна настилка и бял латекс по стени и тавани. При проектирането е следван принципът за максимално запазване на съществуващия архитектурен облик на сградата както в екстериорно, така и в интериорно отношение заради институционалната представителност и значение на сградата и поради високото качество и стойността на съществуващите архитектурни елементи и детайли”, става ясно от документацията към поръчката.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България