Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Ремонтират театър „София“

Готови са проектите ни за финансиране по ОП Региони в растеж за реконструкция на театър „София“ и на културния дом в район „Средец“. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещение в обновения културен дом в Красно село. Цялостният ремонт на сградата там е струвал на Столична община 4,6 млн. лв. Реконструкцията започна в края на 2015 г.

С благодарности към правителството кметът на София Йорданка Фандъкова посрещна идеята, държавата да инвестира за възстановяването на ски лифта „Заека“ на Витоша. Столичният градоначалник изрази готовност общината да стопанисва съоръжението, след като то бъде възстановено.

Кметът съобщи още, че улиците, които ще бъдат затваряни за първите дни от българското председателство на Съвета на ЕС, ще бъдат обявени два дни преди официалното откриване на 11 януари. Столичната община ще разпространи карта, която ще показва кои точно отсечки ще бъдат забранени за движение, както и обходни маршрути.

Фандъкова обяви и, че борбата с мръсния въздух ще е основен приоритет на градската управа догодина. „Вярвам, че това не е просто поредната важна и сериозна задача на общината, а това е обща кауза на всички граждани. Това не просто мярка, която някой може да вземе и да се реши проблема. Това са навици – на придвижване, на отопление“, каза Фандъкова. В началото на 2018 г. ще бъдат пуснати в експлоатация и седемте газ анализатора, които общината дари на КАТ. Фандъкова разкри, че системата за ранното предупреждение за замърсяването на въздуха, която заработи в средата на декември, до момента прогнозира с точност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете