Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Ремонтират шест гимназии в Търновско по ОП „Региони в растеж”

Шест гимназии във Великотърновска област ще бъдат ремонтирани с пари от проект по ОП „Региони в растеж“. Това са Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ – Велико Търново, Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ – Свищов, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ , Професионална гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ – Велико Търново и Старопрестолна гимназия по икономика.

Средствата за ремонтите ще бъдат осигурени безвъзмездно, след като Министерството на образованието и науката сключи договор с Управляващия орган на Оперативната програма. Договорът е по проект „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище.

В рамките на 30 месеца – до 21 юни 2019 г., ще бъдат предоставени общо 18 995 800 лв, от които държавата ще съфинансира 2 848 650 лв. С парите ще бъдат санирани сградите на училищата, ще се подменят отоплителни, ВиК и електро-инсталации. Ще бъдат ремонтирани спортни площадки и дворове. Във всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания, с което ще се повиши привлекателността на училищната среда и условията за провеждане на учебния процес.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.