Хакер изнудвал момиче с голи снимки На компютъра му било открито порно с непълнолетни

Посланикът на Турция у нас: Ще продължим да спазваме споразумението с ЕС за бежанците

Убиецът на трима българи страдал от мания за преследване Полякът стрелец го очакват пет доживотни присъди

Министър Димов: Системи за видеонаблюдение на горивото ще бъдат инсталирани във всички ТЕЦ-ове у нас

Шестима открити в мазе в Холандия

Уорън фаворит сред US демократите Свалянето на Доналд Тръмп обединява противниците му

Борисов заминава за Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Армията на Асад взе бази на САЩ

34-годишен мексиканец е бил прострелян във врата в София

Купуваме 9 пъти по-малко нови коли от германците Румъния ни изпреварва в догонването на богатите страни

Марияна Николова пред ученици от НПГ по Компютърни Технологии и Системи: Хакерските пробиви нанасят щети

Автомобил блъсна две жени, пресичали неправилно в столичния квартал „Младост 3“

Доналд Туск: Сделката за Брекзит може да е факт до часове

Ремонтираха с 300 000 лева операционния блок на болницата в Търново

Извършени са мащабни строително – ремонтни дейности нв хирургичния блок на областната болница във Велико Търново. Опрерационните са обновени с целево финансиране от Министерство на здравеопазването в размер на 300 000 лв., с които се извърши и цялостен ремонт на интензивно-кардиологичен сектор към Кардиологично отделение в областния стационар.

Щори за всички помещения като операционни зали, стаи за почивка, съблекални и допълнителна мебелировка, където е необходима, са нещата, с които предстои да бъде снабден обновеният до неузнаваемост операционен блок на здравното заведение.

Оперираните болни, напуснали стационара през миналата година , са 476 души, срещу 463 за времето на ремонта. Извършените хирургични операции са 553, а тези във времето на ремонта 550. Оперативната активност през 2016 г. е 67,21% и нараства съпоставимо със същия период на тази година на 67,60%.

„Ремонтът обхвана 3 от общо 5-те операционни зали, където са монтирани 2 нови операционни маси. Поставени са и нови операционни LED лампи. Всяка операционна разполага и с нов панел за медицински газове, отговарящи на специфичните болнични изисквания и нужди, с по 2 извода са кислород, 2 извода за вакум, 1 извод за сгъстен въздух и 1 извод за издишаните газове от пациента“, информираха от лечебницата.

Подменена е и дограмата, свързваща помещенията вътре. Нова е и климатичната инсталация в операционните, както и спешните шкафове в залите. В помещенията всички стени и подови настилки са винил – лесни за почистване и дезинфекция.

Наред с преобразените операционни зали, с тотален ремонт и нова мебелировка са и съблекалните, баните и тоалетните в операционния блок. Място е заделено и за изграденото помещение за събирането на биологичния отпадък, хистологичните проби, мръсното бельо. Обособено е ново помещение за операционните сестри, но с място за работа и почивка разполагат и анестезиологичните сестри, старшата медицинска сестра Светла Китанова и началникът д-р Божидар Ангелов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.