Гласуват вота на недоверие на 25 януари

Мустафа Карадайъ: Това правителство е обречено да се провали и да падне

Общината глоби пловдивчанин, гледал кози над нормата Половината били на родителите му, но това не проработи в съда

Автокрадецът Яро получи една година затвор Възможно е да не лежи и един ден, ако се признаят престоите му под стража и под домашен арест

Арестуваха мъж за блудство в кв. „Бъкстон“ в София

Пореден сблъсък между Елена Йончева и Делян Добрев – този път в парламента

Филмът „Формата на водата“ получи 13 номинации за наградите „Оскар“

5 години затвор за сериен нападател на жени

Йордан Цонев: „Недоразумение“ говори с менторски тон на ДПС, една партия със заслуги за мира и демокрацията

КЗД се самосезира за насилието в дом за деца с увреждания в Габрово

Цветанов: Когато управлява БСП, контрабандата е с най-високи нива

Корнелия Нинова: Няма досъдебно производство срещу Елена Йончева, срещу Валери Симеонов има две

Григор аут от Мелбърн, клатят го в ранглистата

Валери Симеонов: Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер Вотът на недоверие е нещо инфантилно, посочи вицепремиерът

МТV се връща във Варна Обещава още по-грандиозен концерт през 2018

Ремонтираха с 300 000 лева операционния блок на болницата в Търново

Извършени са мащабни строително – ремонтни дейности нв хирургичния блок на областната болница във Велико Търново. Опрерационните са обновени с целево финансиране от Министерство на здравеопазването в размер на 300 000 лв., с които се извърши и цялостен ремонт на интензивно-кардиологичен сектор към Кардиологично отделение в областния стационар.

Щори за всички помещения като операционни зали, стаи за почивка, съблекални и допълнителна мебелировка, където е необходима, са нещата, с които предстои да бъде снабден обновеният до неузнаваемост операционен блок на здравното заведение.

Оперираните болни, напуснали стационара през миналата година , са 476 души, срещу 463 за времето на ремонта. Извършените хирургични операции са 553, а тези във времето на ремонта 550. Оперативната активност през 2016 г. е 67,21% и нараства съпоставимо със същия период на тази година на 67,60%.

„Ремонтът обхвана 3 от общо 5-те операционни зали, където са монтирани 2 нови операционни маси. Поставени са и нови операционни LED лампи. Всяка операционна разполага и с нов панел за медицински газове, отговарящи на специфичните болнични изисквания и нужди, с по 2 извода са кислород, 2 извода за вакум, 1 извод за сгъстен въздух и 1 извод за издишаните газове от пациента“, информираха от лечебницата.

Подменена е и дограмата, свързваща помещенията вътре. Нова е и климатичната инсталация в операционните, както и спешните шкафове в залите. В помещенията всички стени и подови настилки са винил – лесни за почистване и дезинфекция.

Наред с преобразените операционни зали, с тотален ремонт и нова мебелировка са и съблекалните, баните и тоалетните в операционния блок. Място е заделено и за изграденото помещение за събирането на биологичния отпадък, хистологичните проби, мръсното бельо. Обособено е ново помещение за операционните сестри, но с място за работа и почивка разполагат и анестезиологичните сестри, старшата медицинска сестра Светла Китанова и началникът д-р Божидар Ангелов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.