Ремонтираха три отделения на болницата в Горна Оряховица с 270 754 лева

Ремонтираха три отделения в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица. Обновени са Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и в УНГ- отделението по проект "Красива България", спечелен от Община Горна Оряховица. Той е на стойност 270 754 лв., като от тях 119 998 лв. са осигурени от МТСП, а 150 756 лв. са от общинския бюджет.

bolniza2-1

Направена е цялостната подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата, извършени са шпакловки и боядисване на помещенията. В коридорите и стаите е поставена изцяло нова PVC настилка, всички дървени врати са подменени с PVC, сменена е дограмата и са монтирани окачени тавани. В санитарните помещения е подменена фаянсовата облицовка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови LED осветителни тела.

"Всички присъстваме на едно много хубаво събитие, което за съжаление е рядкост в общинските болници", заяви управителят на лечебницата д-р Иван Иванов.

Той допълни, че обновените структури на болницата ще дадат по-добри условия и за пациенти, и за медицинския персонал. Това предполага по-добро качество на медицинските дейности.

"Общинската болница е наш приоритет", категоричен е кметът на железничарския град инж. Добрев. По думите му всичко, което се инвестира в МБАЛ, е предпоставка за запазване на лекарския персонал и за добрата грижа за пациентите. Той съобщи, че и през 2019 г. ще продължи работата по обновяването на болницата, включително реконструкция на покрива и ремонт на детско отделение, като за тях е входиран проект в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България