Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Готвят 242 пролетен панаир в Търговище Запазване на ниски тарифи за участниците предвижда общината

Ремонтираха 13 800 кв.м улична мрежа в Община Велико Търново по програма „Местни инициативи”

Рехабилитация на уличната мрежа с обща площ 13 800 кв. метра е извършена през миналата година в 25 населени места в община Велико Търново. Ремонтите са направени със средства от общинския бюджет по програмата „Местни инициативи“. Сред селата с ремонтирани улици, са Войнежа, Миндя, Церова кория, Присово, Вонеща вода, Шемшево, Ново село, Беляковец Ветринци, Емен, Пушево и др.

В село Шереметя със средства по програмата са отводнени две улици. В град Килифарево и селата Буковец и Райковци са ремонтирани и благоустроени площадите. В четири села е изградено локално парно в пенсионерските клубове или е подменена дограмата в тях. Това са Момин сбор, Балван, Никюп и Велчево, а в Къпиново е построена детска площадка.

Финансовата рамка на програмата, която има за цел да подпомага благоустрояването и различни инициативи в селата на Общината, бе в размер на 400 000 лева. 35 проекти бяха одобрени от общинска комисия с председател заместник-кметът Снежана Данева – Иванова, като те обхванаха всичките населени места в общината с изключение на кметство Водолей.
От името на сдружения са внесени общо 5 проекта за селата Ново село, Шереметя, Велчево, Никюп и Ресен. Читалища са входирали общо 16 проекта, а от инициативни групи -14 разработки. Освен с общински средства, за реализирането на проектите е осигурено и доброволно участие на жителите на населените места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.