Ремонтираха 13 800 кв.м улична мрежа в Община Велико Търново по програма „Местни инициативи”

Рехабилитация на уличната мрежа с обща площ 13 800 кв. метра е извършена през миналата година в 25 населени места в община Велико Търново. Ремонтите са направени със средства от общинския бюджет по програмата „Местни инициативи“. Сред селата с ремонтирани улици, са Войнежа, Миндя, Церова кория, Присово, Вонеща вода, Шемшево, Ново село, Беляковец Ветринци, Емен, Пушево и др.

В село Шереметя със средства по програмата са отводнени две улици. В град Килифарево и селата Буковец и Райковци са ремонтирани и благоустроени площадите. В четири села е изградено локално парно в пенсионерските клубове или е подменена дограмата в тях. Това са Момин сбор, Балван, Никюп и Велчево, а в Къпиново е построена детска площадка.

Финансовата рамка на програмата, която има за цел да подпомага благоустрояването и различни инициативи в селата на Общината, бе в размер на 400 000 лева. 35 проекти бяха одобрени от общинска комисия с председател заместник-кметът Снежана Данева – Иванова, като те обхванаха всичките населени места в общината с изключение на кметство Водолей.
От името на сдружения са внесени общо 5 проекта за селата Ново село, Шереметя, Велчево, Никюп и Ресен. Читалища са входирали общо 16 проекта, а от инициативни групи -14 разработки. Освен с общински средства, за реализирането на проектите е осигурено и доброволно участие на жителите на населените места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.