Ремонтите в центъра на Велинград трябва да приключат до 29 март 2019 г.

Ремонтите в централната градска част на Велинград ще приключат най-късно до 29 март 2019 година, обяви управителят на фирмата изпълнител „ИСА 2000” инж. Деян Инджов. Той гарантира, че крайният срок на проекта, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” с 4 812 941,28 лв., ще бъде спазен, въпреки че строително-ремонтните дейности в СПА столицата на Балканите със сигурност няма да стартират и до края на този месец.

Ремонтите в центъра на Велинград трябва да приключат до 29 март 2019 г.

Първата копка и реалните дейности по проекта ще започват веднага, след като „ИСА 2000” получи всички необходими документи и съгласува действията на фирмите, ангажирани с изграждането на подземната инфраструктура. Предстои и окончателното премахване на търговските обекти в централната част на курорта. На предстоящото заседание на местния парламент на 28 септември трябва окончателно да бъдат определени новите търговски петна, където те ще бъдат преместени. Това най-вероятно ще е паркът до читалище “Отец Паисий”.

Ремонтите в центъра на Велинград трябва да приключат до 29 март 2019 г.

С европейските пари ще се обновят 5 обекта във Велинград и цялостно ще бъдат ремонтирани и три улици - “Георги Кирков”, “Христо Смирненски” и “Милеви скали”. За времето, в което ще се извършват строителните дейности в централната част на Велинград, планираните културни мероприятия ще се провеждат на централния паркинг на курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони