На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Ремонти и нова апаратура в столичните болници Фандъкова очаква това лято София да има обществени велосипеди

Основни ремонти и осигуряване на нова апаратура в болници в София е планирала Столичната община, съобщи шефът на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев.

В „Шейново” ще бъде ремонтирана цялата сграда и ще бъде купен апарат „Айнщайн” за лапароскопска хирургия. В Първа АГ болница „Света София” ще ремонтират две родилни зали и отделението за хирургия на млечната жлеза. „Във Втора градска болница обновяваме цялата физиотерапия. В Пета градска купуваме доста апаратура. В Четвърта почти изцяло обновяваме апаратурата за близо 400 000 лв.”, каза Милев. За обновяване на ДКЦ-та ще бъдат вложени 2,8 млн. лв.

Милев съобщи и, че 10 студенти учещи за медсестри в МУ София ще получават от бюджета на общината по 300 лв. месечна стипендия. Да кандидатстват могат завършилите 1-ви курс с минимум 4.50. Първите 10 по успех ще получават парите 3 години, но след завършването си 3 години ще трябва да работят в общински болници.
Кметът на София Йорданка Фандъкова пък изрази увереност, че това лято София ще има обществени велосипеди. Тя съобщи и, че общината ще кандидатства за 15 хил. евро от ЕК, с които да разшири мрежата за безплатен интернет на обществени места.

„Идеята е на българския еврокомисар Мария Габриел, която създава тази възможност за всички общини в Европа, за получаване на ваучери за изграждане на такава зона, където градът прецени”, обясни кметът. Тя заяви, че ако София успее да спечели, парите ще бъдат насочени към осигуряването на безжичен интернет на места, които се посещават от най-много хора като паркове, площади, пазари и градският транспрот.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.