Ремонтът на пътя Карлово-Баня приключва до 10 декември, обеща кметът на общината

Участъкът от републикански път II– 64 Карлово-Баня, който в момента се ремонтира, ще бъде готов до 10 декември (понеделник), заяви кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов след днешната си инспекция, която извърши в компанията на областния управител на Пловдив Здравко Димитров и председателя на АПИ (Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов. Д-р Кабаиванов съобщи, че предстои да започне и изграждането на третото кръгово кръстовище в Карлово, което ще е на изхода за Сопот.

Община Карлово е трябвало да отчужди и плати места, които са били частна и държавна собственост, както и горски фонд. Именно този факт е забавил изграждането на кръговото кръстовище до момента. Сега предстои АПИ да сключи договор с фирмата изпълнител, която вече е избрана и да започне осъществяването на проекта. „Предстоящото реализиране на кръговото кръстовище ще даде значително облекчение на транспортния трафик в района. Карловци го очакват, както очакват и завършването на участъка Карлово-Баня“, декларира д-р Кабаиванов.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов обясни, че няма никакви съмнения в качеството на работа на фирмата-изпълнител, извършваща ремонта на участъка Карлово-Баня и се надява при добри метеорологични условия той да бъде завършен дори и преди 10 декември. Инж. Дончо Атанасов добави още, че до две години АПИ ще направи всичко възможно пътищата около Карлово да бъдат в прекрасно състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони