Реновират жп гарите "Подуяне" и "Искър" за 1,2 млн. лева

Днес бяха подписани договорите за реконструкция на жп гарите Подуяне и Искър. Двете основни софийски гари ще бъдат изцяло обновени през следващата година със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съобщиха от НКЖИ

Гаровите комплекси Подуяне и Искър са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната. За 2017 г. броят на пристигащите и заминаващи пътници по това направление са 1,4 млн.

Обхватът на проекта включва пълно обновяване на приемните здания, нови енергоефективни, високотехнологични модерни инсталации – електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК, охранителна, видеонаблюдение, оповестителна, както и проектиране и изпълнение на конструктивно укрепване и саниране на елементи на сградите.

След реконструкцията железопътните гари ще предоставят благоприятна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала.

Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Подуяне е „Инфраструктурно строителство“ АД. Стойността на договора е 2 903 166, 23 лв. без ДДС.

Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Искър е Консорциум „Гара Искър 2018“, състоящо се от фирмите „Среги“ ООД и „ТИТ Инженеринг“ ЕООД. Стойността на договора е 1 212 239,00 лв. без ДДС .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България