"Репортери без граници" включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти

Организацията "все още разследва" разкритото престъпление

"Репортери без граници" включи Виктория Маринова в списъка си на убитите през 2018 г. журналисти. Организацията поставя случая в графата "Убийства с международен отзвук" заедно с Джамал Хашоги и Ян Куцияк.

В текста, озаглавен "Второ убийство в Европа, което "Репортери без граници" все още разследва", няма нито дума за факта, че извършителят Северин Красимиров беше заловен и призна вината си и че мотивите му нямат нищо общо с работата на телевизионната водеща.

Пълният текст на публикацията:

"Тялото на Виктория Маринова, 30-годишна водеща в програма за актуални събития на местен телевизионен канал в Русе, Северна България, е открито в градския парк на 6 октомври.

Тя била пребита, изнасилена и удушена, твърдят властите, според които всички версии са взети под внимание, включително възможността тя да е убита заради работата си. В последното си предаване тя представи репортаж на сайта за разследваща журналистика "Бивол" за предполагаемото присвояване на средства от ЕС в големи размери, с участието на бизнесмени и политици. Убита ли е, за да бъде даден пример? За момента нито една хипотеза не може да бъде изключена."

worldwilde_round-up-page-011

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България